torstai 26. elokuuta 2010

Testauspäällikkökriisi

Huomaan toistuvasti palaavani pienen turhautumisen tunteen kanssa nykyiseen titteliini: "testauspäällikkö". Kirjoittelin aiemmin siitä kuinka kierolta tuntuu, että testaajasta tulee testauspäällikkö ja toteuttajasta arkkitehti. Edelleen päällikkyys tuntuu tarpeettomalta ja väärään suuntaan ohjaavalta.

Muistan lukeneeni jotain trendilistaa lempiguruiltani, jossa yhtenä trendinä mainittiin että projektinhallinta ja testauksenhallinta yhdistyvät tulevaisuudessa. Testaus jää erikseen, eriytyy, ehkä jopa löytää paikkansa - näin ainakin itse ajattelen.

Testauspäällikkönä minun odotetaan - ulkopuolelta - olevan hallinnollisesti suuntautunut. Minun odotetaan suunnittelevan, ohjaavan, tuottavan mittareita. Ja joku muu onnekas saa tehdä lempityötäni, testausta. Voin mentoroida, opastaa, valmentaa ja kannustaa. Rohkaista ja antaa vinkkejä. Voin vähän tehdä itsekin, mutta odotukset ovat vahvasti muualla.

Sanojen ei pitäisi sitoa, eikä vaivata. Koen silti että jopa aivan samalla työkuvalla, olisin aina mieluummin "testausasiantuntija" kuin päällikkö.

Minun kolleegani, projektipäälliköt tiimissäni, ovat loistavia. Selviäisivät testausasioista siinä kuin mistä tahansa muustakin. Jostain syystä testauspäällikön olemassa olo vaikuttaa enemmän jopa itsetuntoa alentavasti, kun eivät sitten ihan samalla tasolla osaa jokaista detaljia testauksesta.

Odotan innolla ensi viikkoa - saan kolleegan, jolta odotan tukea pohdinnassa tulevasta testauspäällikköroolista.

1 kommentti:

  1. Hieman aiheesta irrallaan haluaisin tuoda esiin ihmetykseni asiasta että suomalaisia testaublogeja ei enää joko lueta tai sitten niitä ei kommentoda. Mielstäni postauksien kommentointi on todella hyvä tapa saada uutta näkökulmaa käsilläolevaan asiaan. Miten minä tiedän jonkun olevan eri (tai samaa) mieltä asiasta, jos kukaan ei sitä sano? Itse olen melko tuore lisäys suomalaiseen blogausmaailmaan, mutta esimerkiksi Heikurisen Tepon blogia http://avustaja.blogspot.com/ ei ole kommentoitu Tammikuun jälkeen! Ja sielläkin on mieltä mullistavaa settiä, joka on todellakin ajatonta. Tälläkin blogilla on viimeinen kommentti tullut myöskin Tammikuussa! Ajaako se suomalaisen blogauksen alas ja me kirjoittajat ajattelemaan "ketään ei kiinnosta"? Ei hitossa!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Lukijat

Osallistujat