tiistai 31. elokuuta 2010

Blogin kirjoituksen haasteista

Kirjoitteluni aiheet tuntuvat pyörivän erilaisten kriisinpoikasten ympärillä... Tällä kertaa inspiraationa aiempaan kirjoitelmaani tullut kommentti siitä että eikös blogeja enää lueta ja kommentoida.

Keräsin alkuvuodesta listan suomenkielisiä testausblogeja. Olen säännöllisen epäsäännöllisesti surffailut näitä läpi, ja huomannut että enimmäksen trendi tuntuu olevan että alkuun jaksetaan ja sitten kadotaan. Toki löytyy ajatonta tekstiä, josta voisi jatkaa keskustelua vaikka kuinka pitkään alustuksen tai aloituksen jälkeen. Toisaalta taas asioista jotenkin ajattelee keskusteltavan tuoreeltaan.

Huvittavaa sinänsä, mutta minun bloggaamisestani hävisi sekin vähä energia ja aika kun ensin kirjoittelin hetken testausOSYn linkedin-palstalla ja sitten hurahdin kevyesti twitteriin. Tosiasia kuitenkin on että ajan ollessa rajallinen luonnonvara 160 merkkiä testauksesta päivässä on aika paljon helpompaa kuin oikeasti jonkin tarinan kirjoittaminen.

Lisäksi olisi yksinkertaisesti helpompaa, jos useampi kirjoittaisi samaan blogiin, niin ei tarttisi surffailla ihan niin moneen suuntaan.

Pienenä huvittavana yksityiskohtana: minulla on parikymmentä aloitettua blogijuttua, joita en ole suoriutunut kirjoittamaan otsikkoa ja paria riviä pidemmälle... Joskus vielä - ihan kohta. Mutta ensin, vielä muutama hyvä tiivistelmä testisuunnittelun erityispiirteistä uudelle lempitestaussektorilleni.

2 kommenttia:

  1. Onhan se totta että suurin osa blogeista kuolee nopeesti, monestakin syystä. Yhtenäis blogi on ongelmallinen siksi että ei voi linkata omaan blogiin. Miten olisi välimuotona samaan tapaan kuin maemo.org osoitteessa oleva news-osio joka kerää tosi monen blogin jutut yhteen paikkaan. Suurin osa blogeista tukee RSS-feediä jolla tuon sais näppärästi kasaan. Kaikki voisi kirjoittaa sekä yhdessä että omalla nimellä :)

    VastaaPoista
  2. Tuo RSS-feedien yhdistäminen ja tuominen testausOSY:n (testausosy.ttlry.fi) on ollut joskus puheissa. Puheiden muuttaminen toiminnaksi vaatii vähän. Mäkin tiedän ettei se oikeasti ole vaikeaa, mutta jotenkin kun nyt vaan ei saa aikaan. Jos joku osaa, saa auttaa. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Lukijat

Osallistujat